Saftig, saftig saupekake (sjokoladekake)

Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Hver gang jeg baker denne får jeg spørsmål om oppskriften. Selv fikk jeg den fra en tidligere kollega av meg, Inger – for mange år siden når jeg jobbet på reisebyrå i Tromsø. Oppskriften er en gammel klassiker, og den heter «Saupekake». En kjempestor, saftig og høy kake som er perfekt til mange.

Den blir faktisk bedre etter et par dager i kjøleskapet, i kaken er det 1 liter kulturmelk og den blir supersaftig. Denne lager du raskt og enkelt på en times tid.

Saupekake oppskrift Sjokoladekake Det er servert

Saupekake (sjokoladekake)

 • Prep time:
 • Cook time:
 • Total time:
 • Difficulty: easy

Ingredients:

 • 6 kopper hvetemel
 • 4 kopper sukker
 • 1 liter kulturmelk/Kefir
 • 1,5 dl smeltet smør (ca 150 g)
 • 4 ts natron
 • 3 ss kakao
 • Glasur:
 • 100 g smør
 • 300 g melis (eller mer)
 • 3 ss kakao
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 ss sterk kaffe
 • 1 egg

Directions:

 1. Bland alt det tørre og sikt mel og kakao slik at du unngår klumper. Ha i kefir og smeltet smør og rør godt, men ikke for lenge til du har en smidig og glatt røre. Helles i form (40X30 cm passer bra) og stekes på 175 gr i 45-50 minutter (legg et bakepapir over på slutten så slipper du at den blir tørr og brent på overflaten).
 2. Glasur: Smelt smør, ha i nok melis, kakao, vaniljesukker og kaffe. Rør godt sammen og bland i et egg på slutten. Lag prikker i kaken og hell på glasuren når kaken fortsatt er lunken, da synker noe av glasuren ned i kaken. Ha på kokosmasse eller annet stæsj du måtte ønske. Inviter gjestene eller kos deg med den helt alene!

Published on by

Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Tagged: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *